Tato nabídka již bohužel není aktivní. Vybírejte z podobných dnešních slev:

10denní poznávací zájezd na Sicílii

To nejlepší z ostrova slunce! V ceně doprava autobusem z ČR, trajekt, ubytování se snídaní a služby průvodce – termíny červen a záři 2015

Platnost Vykupónu je 1. 4.–19. 5. 2015
Ukončeno
15 690 Kč
  • 10denní poznávací zájezd do Itálie na Sicílii za 15 690 Kč/os.
  • V ceně doprava autobusem, trajekt, ubytování, snídaně a průvodce
  • Termíny 19. 6.–28. 6. nebo 4. 9.–13. 9. 2015
  • Neapol, Palermo, Monreale, Etna, Taormina, Siracusa
  • Alcantara, Agrigento, Vulcano, Messina – kompletní program níže
  • Nástupní místa Brno, Tišnov, Kuřim, další za příplatek u CK
  • Před zakoupením Vykupónu rezervujte termín u CK

Slunná Sicílie – antické památky a azurové moře

Pojeďte s námi na poznávací zájezd na slunnou Sicílii! Tento italský ostrov slunce ukrývá nespočet tajemství, naleznete zde starobylé antické chrámy a zdejší azurové moře vám vezme dech. Mrkněte do podrobného programu níže, bude to stát za to!

První den den – odjezd z ČR

Odjezd z Brna cca v 18.00. Průjezd Rakouskem a Itálií.

Druhý den Neapol a nalodění na trajekt

Odpoledne vás přivítá Neapol. Před večerním naloděním na trajekt na Sicílii, si prohlédnete historické centrum města v okolí přístavu Santa Lucia. Uvidíte významné pamětihodnosti Neapole, kterými jsou „Vaječný“ hrad, Castel Nuovo, kostel S. Chiara, S. Gesú a katedrálu San Gennaro. Noc na lodi pohodlně strávíte ve dvou až čtyřlůžkových kajutách. Občerstvit se můžete v lodní restauraci.

Třetí den navštívíte hlavní město Palermo

Ráno se vylodíte v přístavu a hlavním městě Sicílie Palermo. Až do odpoledního odjezdu na ubytování budete mít dostatek času na jeho poznávání. Město vám učaruje jedinečným spojením normanských staveb v orientálním stylu, památek baroka ze španělského období a klikatých uliček starého města. Prohlédnete si Normanský palác – bývalý královský zámek připomínající pevnost, dále uvidíme radnici, katedrálu a mnoho dalších památek. Odpoledne ještě navštívíte unikátní klášter a katedrálu benediktinů v Monreale rozprostírající se na úpatí předhůří Zlaté mušle. Monrealská katedrála Panny Marie je jedním z umělecky nejvýznamnějších svatostánků na světě, je zdobená mozaikami s výjevy ze stránek Starého a Nového zákona. Večer se ubytujete v hotelu ve městě Letojanni, na východním pobřeží ostrova.

Čtvrtý den koupání v moři

Volný den věnujete koupání a relaxaci u moře.

Pátý den vás čeká největší činná sopka Evropy Etna

Navštívíte největší činnou sopku Evropy Etnu. Zájemci mohou vyjet lanovkou a následně pak terénním busem až pod samotný kráter do výšky téměř 3 000 m. Při procházce krajinou s rozeklanými lávovými útvary a bočními krátery si budete připadat jako na Měsíci. Majestátnost sopky Etny vynikne při pohledu z městečka Taormina, ve kterém si odpoledne prohlédnete také romantický střed města včetně nádherné vyhlídky Belvedere a řeckého divadla Teatro Greco s vyhlášenou akustikou, kde se dodnes pořádají představení klasických děl. Podvečer se vrátíte zpět na ubytování do hotelu.

Šestý den navštívíte starobylé město Siracusa

Šestého dne se vydáte za památkami města Siracusa, jednoho z nejnavštěvovanějších míst Sicílie. Navštívíte archeologický areál s řeckým divadlem a ostrovní starou část města s mnoha paláci zdobenými pěknými balkóny a Aretušinu fontánu. Cestou zpět do hotelu se zastavíte na prohlídku jedinečného přírodního unikátu, soutěsky Alcantara, nacházející se na úpatí sopky Etny. Zdejší dravá řeka si tu vyhloubila v bazaltových skalách hluboký kaňon s nespočtem nejrůznějších bizardních skalních útvarů. Zpět do hotelu se vrátíte večer.

Sedmý den se vrátíte do dob největší slávy antického Řecka

Ráno podniknete výlet do údolí nejznámějších řeckých chrámů na ostrově – Agrigento, v době největší slávy Velkého Řecka bylo město považováno za „nejkrásnější město smrtelníků“. Odpoledne navštívíte rustikální římskou vilu v Piazza Armerina zdobenou nádhernými mozaikami (UNESCO). Zpět do hotelu se vrátíte pozdě odpoledne.

Osmý den – výlet lodí na Liparské ostrovy

Osmý den se uskuteční fakultativní lodní výlet na dva z Liparských ostrovů – hlavní ostrov Lipary, kde si prohlédnete hlavní město ostrovů a katedrálu sv. Bartoloměje. Potom poplujete na ostrov Vulkano. Podle starých legend byl ostrov sídlem řeckého boha, kováře a vládce sopek Héfaista nebo římského Vulkána. Vystoupáte až ke kráteru a vyzkoušíte koupel v sirném jezírku či v moři vyhřátém fumarolami – sopečnými výpary. Rovněž můžete podniknout vyhlídkový lodní výlet kolem ostrova. Na ubytování se vrátíte večer.

Devátý den – závěrečné koupání v moři

Dopoledne strávíte relaxací a odpočinkem u moře. Kolem poledne pak odjedete podél pobřeží do Messiny, kde se nalodíte na trajekt přes Messinský průliv a dále po Apeninském poloostrově se vydáte na cestu do ČR.

Desátý den – návrat do ČR

Příjezd do Brna cca v 18.00.

V ceně máte

  • Doprava autobusem z ČR a zpět (nástupní místa v ceně Brno, Tišnov, Kuřim, další nástupní místa na dotaz a za příplatek u CK)
  • Ubytování na 1 noc čtyřlůžkových kajutách na trajektu Neapol–Palermo
  • Trajekt přes Messinský průliv
  • Ubytování na 6 nocí v hotelu se snídaní ve dvoulůžkových pokojích s příslušenstvím
  • Služby průvodce
  • Pojištění CK

Měli byste vědět

  • Cena nezahrnuje: místní pobytové taxy cca 8 € (bude upřesněno v pokynech na cestu), pojištění storna a LV, lodní výlety, vstupy do navštívených objektů – doporučená částka cca 130 €
  • Příplatky: jednolůžkový pokoj 3 100 Kč/os., 6× večeře 2 100 Kč/os., dvoulůžková kajuta 600 Kč/os. na cestě tam, pojištění A, B, C

Cestujete s dětmi?

Na děti se nevztahuje žádná další sleva. Pokud plánujete vyrazit na zájezd s rodinou, zakupte pro každou osobu (dospělou i dítě) jeden Vykupón.

Dárkový Vykupón


Jak uplatnit tuto slevu – čtěte pozorně

Po zaplacení obdržíte Vykupón, který uplatníte u CK

Před zakoupením Vykupónu je nutná předrezervace termínu u CK na tel. 542 211 775.

1. Po obdržení Vykupónu (přijde vám e-mailem) napište e-mail na ck-brno/csad-tisnov/cz
2. Do textu e-mailu uveďte jména všech účastníků, jejich data narození, telefonní čísla, předrezervovaný termín, nástupní místo a opište všechny 13místné kódy Vykupónů
3. Následně uzavřete s CK Smlouvu o zájezdu

Platnost Vykupónu je 1. 4.–19. 5. 2015


Místo vaší dovolené

Sicílie
Itálie

GPS souřadnice
N38°8'7", E13°20'30.1"
Mapa


Dodavatel slevy

CK TravelClub ČSAD Tišnov

www.travelclubck.cz

Adresa
Mečova 2
602 00 Brno
mapa

ck-brno/csad-tisnov/cz
Tel. 542 211 775

Ukončeno
15 690 Kč

Dotazy k nabídce (0)
15 690 Kč
Ukončeno
Nabídka skončila 20. 4. 2015

Dodavatel CK TravelClub ČSAD Tišnov
Hodnocení minulých akcí (31 zákazníků)