Tato nabídka již bohužel není aktivní. Vybírejte z podobných dnešních slev:

Tajné sídlo Adolfa Hitlera a polské Versailles – sobotní poznávací zájezd

Báječný jarní výlet do Polska za tajemstvím a poznáním! Navštívíte podzemní město Osówka, nádherný zámek Ksiaz a město Świdnica (UNESCO)

Platnost Vykupónu je 26. 3.–14. 6. 2014
Ukončeno
650 Kč
  • Poznávací zájezd pro 1 osobu v sobotu 10. 5. a 14. 6. 2014
  • Tajemné podzemní město Osówka mělo být Hitlerovým sídlem
  • Nádherný zámek Ksiaz – „polské Versailles“
  • Historické město Świdnica s kostelem míru (UNESCO)
  • V ceně doprava autobusem a služby profesionálního průvodce
  • Odjezd brzy ráno, návrat cca ve 22.00
  • Nástupní místa Praha a Hradec Králové

Sobotní výlet do Polska za tajemstvím a památkami UNESCO

Poznávací zájezdy

Tajemné podzemní město a největší zámek Dolního Slezska

Pojeďte s námi na zájezd na tajuplná místa minulosti a za krásami Dolního Slezska! Navštívíte tajemné podzemní město Osówka, největší zámek Dolního Slezska zámek Ksiaz a město Świdnica. Vydáte se po stopách jednoho z největších tajemství III. říše, projektu „Riese“. Dále navštívíte jeden z nejkrásnějších zámků v Polsku a největší zámek Dolního Slezska zámek Ksiaz u Walbrzychu a také historické město Świdnica s „kostelem míru“, který je zapsaný na listině světového dědictví UNESCO.

Poznávací zájezdy

Podzemní komplex Osówka měl být Hitlerovým tajným sídlem

Komplex se nachází u města Głuszyca v Sovích horách. Je to nejzajímavější a nejdelší zpřístupněný komplex v Sovích horách. Práce zde byly zahájeny v polovině roku 1943. Vznikl zde obrovský systém betonových chodeb, opevnění a hal. Účel prací byl udržován v tajnosti. Dodnes není zřejmé, jaký cíl měl projekt „Riese” („Obr”), při jehož budování zemřelo mnoho vězňů především z blízkého koncentračního tábora Gross Rosen. Podle názoru některých to mělo být tajné sídlo Adolfa Hitlera.

Poznávací zájezdy

Jiní tvrdí, že se zde stavěly haly pro podzemní zbrojovky, kde se měly vyrábět tajné zbraně, pravděpodobně rakety V1 a V2 a možná i jaderné zbraně. Nadzemní část komplexu Osówka představuje vnější infrastrukturu podzemního objektu. Míra pokročilosti prací, které zde byly provedeny, staví tyto objekty na první místo z hlediska nejvíce dokončených nadzemních objektů projektu "Riese" v Sovích horách. Největší pozornost přitahují dva objekty nazývané konvenčně "Kasino" a "Posilovna".

Poznávací zájezdy

Zámku Książ se přezdívá „polské Versailles“

Jedná se o největší zámek v Dolním Slezsku a třetí největší zámek v Polsku. Velikostí ho předčí pouze krakovský královský hrad Wawel a křižácký hrad v Malborku. Často se o něm hovoří jako o perle Dolního Slezska. První písemné zmínky o hradu Książ pocházejí z roku 1288. Ve 13. století patřil svídnicko-javorské větvi Piastovců, již za sto let náležel k Českému království, poté jako zástava několika knížecím rodům. Zámek Książ byl mnohokrát přestavován, proto se v něm spojuje tolik architektonických a uměleckých stylů.

Poznávací zájezdy

V roce 1943 začínají v rámci projektu „Riese“ práce v podzemí. Dodnes nikdo přesně neví, k čemu měly sloužit labyrinty pod zámkem a také v blízkých Sovích horách. Protože se u blízkého Walbrzychu těžila uranová ruda, předpokládá se, že zde probíhaly, a zřejmě poměrně úspěšně, práce na vývoji německé atomové bomby. V roce 1945 zámek obsadila Rudá armáda a dokumenty v této věci zůstaly dodnes utajeny v sovětských (nyní ruských) a amerických archívech. Návštěvníkům je přístupný hlavní objekt, v dalších budovách jsou restaurace nebo zámecký hotel. Książ je obklopen zámeckým parkem a lesy. Zpřístupněn je i hřebčín s chovem hřebců slezského typu.

Poznávací zájezdy

Město Świdnica (Svídnice) s památkou UNESCO

Město získalo městská práva už v roce 1267 a na přelomu 13. a 14. století bylo město dokonce sídlem dolnoslezských Piastovců. Svídnice se může jako jedno z mála polských měst pochlubit zachovaným městským jádrem. Kromě opraveného náměstí s historickými měšťanskými domy a radnicí s Muzeem kupectví, stojí za návštěvu především tzv. „kostel míru“, zapsaný v roce 2001 na seznam světového dědictví UNESCO. Na náměstí můžeme obdivovat sochařské práce z přelomu 17. a 18. století místního umělce Georga Leonarda Webera. Gotická katedrála, pocházející ze 14. století, se může pochlubit třetí nejvyšší věží v Polsku. Vnitřní výzdoba je barokní, oltář Jana Riedla pochází ze 17. století. Gotickou minulost připomíná mariánský oltář a Pieta z 15. století. Historické centrum Svídnice patří k nejcennějším zachovaným městským komplexům v Polsku.

Poznávací zájezdy

Poznávací zájezdy

Poznávací zájezdy

Poznávací zájezdy

Poznávací zájezdy

V ceně máte

  • Dopravu komfortním autobusem vybaveným WC a klimatizací
  • Nástupní místa Praha, Hradec Králové
  • Služby profesionálního průvodce po celý den

Měli byste vědět

  • Termíny: sobota 10. 5. a 14. 6. 2014
  • Cena nezahrnuje: cestovní pojištění a vstupy
  • Ceny vstupného: podzemní komplex Osówka, zámek Książ, Swidnica (kostel) – celkem 65 PLN
  • Odjezd z ČR v ranních hodinách, odjezd zpět do ČR okolo 18.00, předpokládaný návrat do ČR okolo 22:00

Cestujete s dětmi?

Pokud vyrážíte na dovolenou s rodinou, zakupte Vykupóny pro dospělé osoby i pro děti.


Jak uplatnit tuto slevu – čtěte pozorně

Po zaplacení obdržíte Vykupón, který uplatníte online

1. Po obdržení Vykupónu (přijde vám e-mailem) vyplňte obratem elektronickou objednávku
2. V levém horním rohu zvolte termín dle Vykupónu, uveďte odjezdové místo, jména všech účastníků, údaje kontaktní osoby (e-mail, telefonní číslo, adresa) a opište všechny 13místné kódy Vykupónů
3. Po vyplnění objednávky vám bude zaslána smlouva o zájezdu
4. Pokyny na cestu obdržíte 7–10 dnů před odjezdem

Registraci květnového termínu proveďte nejpozději do 30. 4. 2014, registraci červnového termínu nejpozději do 31. 5. 2014.

Platnost Vykupónu je 26. 3.–14. 6. 2014


Adresa dodavatele slevy

Cesty Evropou

www.cestyevropou.cz

Adresa
Zámecká 170
66501 Rosice
mapa

Kontaktní osoba:
Ing. Pavla Neuwirthová

info/cestyevropou/cz
Tel. 720 180 955, 720 180 957

Ukončeno
650 Kč

Dotazy k nabídce (4)
650 Kč
Ukončeno
Nabídka skončila 29. 4. 2014

Dodavatel Cesty Evropou
Hodnocení minulých akcí (159 zákazníků)